Over ons

Al meer dan 45 jaar biedt Tandartsenpraktijk Schelfhorst professionele tandheelkundige zorg aan de mensen in Almelo.
Als u op zoek bent naar een tandarts in de omgeving, verwelkomen wij u graag in onze praktijk.

Tandartspraktijk Schelfhorst is een gemoedelijke praktijk met ervaren tandartsen. Wij vinden het belangrijk dat patiënten zich prettig voelen in de praktijk en geven graag persoonlijke aandacht en zorg op maat. Voor kinderen nemen wij de tijd en daarom zijn wij de ideale praktijk voor gezinnen.
Ieder gebit is anders en daarom geven wij altijd een persoonlijk advies. We geloven in een preventieve benadering van mondzorg en willen onze patiënten voorlichten over het belang van gebitsverzorging. Preventie is natuurlijk beter dan genezen en wij willen u hier graag bij helpen. Wanneer een tandheelkundige behandeling nodig is, bent u bij ons in goede handen. Wij bieden hoogwaardige kwaliteit in een vertrouwde omgeving, met een team van ervaren professionals.

Onze praktijk is gelegen aan de Stins 4 en is voorzien van een gratis parkeergelegenheid voor de deur van onze praktijk.

Onze patiënten krijgen altijd een transparante diagnose zodat ze weten waar hun gebit aan toe is.
Bij nieuwe patiënten wordt er vooraf grondig naar de gebitssituatie gekeken.
Op basis van waar het gebit aan toe is, stellen wij een behandelplan op.
We houden niet alleen rekening met de huidige stand van zaken, maar kijken ook naar uw eigen wensen.

Vervolgens wordt er met u besproken wat ons behandelplan inhoudt.
Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent, waaraan gewerkt moet worden en wat het globale kosten plaatje zal zijn.
Samen willen wij ervoor zorgen dat u zich gehoord voelt en wij een vertrouwde samenwerking aan gaan.

Hieronder kunt u een kijkje nemen naar alle behandelingen die wij in onze praktijk verrichten.

Behandelingen

Algemene tandheelkunde
Wij zijn een praktijk waarbij de algemene tandheelkunde centraal staat. Voor veel disciplines binnen de tandheelkunde kunt u bij ons terecht. Hierbij is het uitgangspunt natuurlijk de wens van de patiënt. We proberen altijd naar een oplossing te werken waar u zich als patiënt goed bij voelt. Het kan hierbij voorkomen dat we mensen verwijzen naar andere disciplines als dit de zorg ten goede komt. We werken veel samen met andere zorgaanbieders in de regio. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld, orthodontisten, kaakchirurgen, etc. Op deze manier krijgt u altijd de best passende zorg.
Periodieke controles
Wij kunnen de beste zorg leveren als u periodiek bij ons op bezoek komt. Vaak kunnen klachten en hoge kosten voorkomen of beperkt worden, als problemen in een beginstadium geconstateerd worden.
Gebitsreiniging
Het reinigen en schoonhouden van het gebit is het belangrijkste voor het gezond houden van uw mond. Tandvleesproblemen worden vaak niet in een beginstadium door mensen opgemerkt, maar kunnen over een langere periode voor grote problemen zorgen en zelfs leiden tot verlies van het gebit. Goede instructie is dan ook erg belangrijk!
Parodontologie (ziektes van het tandvlees)

Parodontitis is een ontsteking van het parodontium (weefsel dat het steunapparaat vormt van de wortels van uw tanden en kiezen.).
Zonder professionele therapie en zelfzorg kan dit leiden tot gebitsverlies.
Het is belangrijk om op tijd in te grijpen wanneer u symptomen heeft van een tandvlees ontsteking.

Symptomen zijn o.a. rode kleur tandvlees, opgezwollen tandvlees en bloed tijdens het tandenpoetsen.

Heeft u deze symptomen? Trek dan snel aan de bel!
Hoe eerder wij kunnen ingrijpen en u kunnen behandelen, hoe beter voor uw gebit en algemene gezondheid.

 

Kindertandheelkunde
Bij ons in praktijk is iedereen welkom, hier horen natuurlijk ook de allerkleinsten bij! Wij stimuleren ouders om hun kind al op jonge leeftijd mee te nemen naar onze praktijk. Op deze manier kunnen kinderen wennen aan de tandheelkundige omgeving en kunnen tandheelkundige problemen voorkomen worden, of snel opgemerkt worden. Op deze manier kan angst voor de tandarts grotendeels voorkomen worden
Ook op latere leeftijd zijn kinderen uiteraard welkom bij ons. Onze ervaring leert dat met geduld en uitleg bijna iedereen goed te behandelen is binnen onze praktijk. Ook kan op deze manier een eventuele bestaande angst overwonnen worden.
Implantologie
Bij ons in de praktijk kunt u terecht voor het laten plaatsen van implantaten. Wij plaatsen deze tandheelkundige implantaten met name ten behoeve van het gebruik van een zogenaamd ‘klikgebit’. Verder werken wij ook samen met andere implantologen in de regio, zodat op het gebied van de implantologie alle behandelingen uitgevoerd kunnen worden.
Esthetische tandheelkunde

Esthetische/cosmetische tandheelkunde is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Er wordt gebruik gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings.
Hiermee krijgt u een verbetering in de vorm, stand en kleur van uw tanden en kiezen.

Het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt ook onder esthetische/cosmetische tandheelkunde.

Contactgegevens

Voor het maken van afspraken kunt u bellen van:
maandag tot en met donderdag van 08:30 tot 12:00
en van 13:00 tot 16:30 uur.

Telefoonnummer: 0546-864226
E-mail: info@tandartsenpraktijkschelfhorst.nl

Spoedlijn: 0546-473249
Weekenddienst: 053-7920040

Openingstijden

Tandartsenpraktijk Schelfhorst
Stins 4, 7608 HD Almelo

Maandag
08:30 -17:00
Dinsdag
08:30 -17:00
Woensdag
08:30 -17:00
Donderdag
08:30 -17:00
Vrijdag
08:30 -12:00
Pauze
12:00 - 13:00