Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde verstaan wij het vullen van tanden en kiezen met plastische materialen en kroon en brugwerk.

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroefje en zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot makkelijk aan hecht. Hierop kan zowel een klik gebit als een kroon gemaakt worden.

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. De term orthodontie komt van de oud-Griekse woorden orthos(recht) en odontos (tand). Wij werken samen met verschillende orthodontisten in Almelo, we kunnen u helpen met het doorverwijzen naar de juiste orthodontist.

Estetische tandheelkunde

Is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

Parodontologie (ziektes van het tandvlees)

Parodontitis is een ontsteking van het parodontium (weefsel dat het steunapparaat vormt van de wortels van tanden en kiezen). De ontsteking en het afbraakproces kunnen meer of minder heftig verlopen. Zonder professionele therapie (en zelfzorg!) kan dit leiden tot gebitsverlies.